Još uvijek nemate web stranicu? Evo nekoliko razloga zašto biste je trebali imati

Kakav utjecaj web stranica ima na kompaniju?

Web stranica može imati značajan utjecaj na vaše poslovanje, i dobar i loš, ovisno o kvaliteti vaše web stranice. Prema nekim istraživanjima čak 81% kupaca provodi istraživanje na internetu prije kupnje. Bez web stranice kupci bi vas teško mogli uopšte pronaći. Ovo su samo neki pozitivni učinci koje web stranica može imati na poslovanje vaše kompanije:

Web stranica pomaže da se ujednačite sa konkurencijom

  Ima sposobnost da poveća vaš kredibilitet

  Stvara veću vidljivost za vaše poslovanje ako je optimizirana za pretraživanje

U današnje vrijeme vaša web stranica jedna od prvih stvari koje će potencijalni klijenti tražiti kada se im budu potrebne usluge koje nudite. Oni ne traže posjetnice ili vašu fizičku adresu: oni traže adresu vaše web stranice. Drugim riječima, ukoliko ne posjedujete web stranicu niste konkurentni sličnim organizacijama koje se bave pružanjem sličnih usluga.

Jedna od najčešćih pogrešaka mnogih vlasnika kompanija jeste razmišljanje da će bilo kakva web stranica pozitivno utjecati na poslovanje. Takav stav može biti poguban jer je bolje nemati web stranicu nego imati lošu jer u startu ostavljate loš dojam.

S druge strane, dobro urađena web stranica može imati značajan utjecaj na vaše poslovanje, posebno na to kako vaše ciljno tržište gleda na vaše poslovanje. Broje se prvi dojmovi, a izvrstan dizajn web stranice utječe na vaše poslovanje na sljedeće načine:

Izgrađujete povjerenje

Angažirate posjetitelje

Potencijalni kupci lako stupaju u kontakt sa vama

Ostvarivanje veće prodaje

Povećanje prihoda i ostvarivanje vaših poslovnih ciljeva

web stranicaVaša web stranica može privući nove kupce putem Googlea

Možda ste zadovoljni trenutnom veličinom vašeg poslovanja, ali svaka tvrtka doživljava promet kupaca. Da biste potaknuli daljnji uspjeh, morate privući nove kupce, a jedan od najboljih načina da to učinite jeste učiniti se vidljivim na Googleu. To se postiže SEO optimizacijom (Search engine optimisation).

Dobro optimizirana web stranica može pomoći vašoj kompaniji da se dobro rangira za razne pojmove za pretraživanje i privući stalan tok novih kupaca. Postoji nekoliko besplatnih SEO alata koji olakšavaju optimizaciju vaše web stranice bez prethodne obuke.

Web stranica ostavlja profesionalan dojam na vaš biznis

84% današnjih potrošača misli da web stranica čini vaše poslovanje profesionalnijim od tvrtki koje imaju samo profile na društvenim mrežama, ili koriste neke druge načine predstavljanja. Vaša web stranica je također savršeno mjesto za pokazivanje svih profesionalnih certifikata, nagrada i postignuća koja vaša kompanija posjeduje.

Vaša web stranica utvrđuje vaše mjesto u industriji

Ako vaši konkurenti još nisu na mreži, vjerojatno će uskoro biti. Utvrdite se kao lider u svom području tako što ćete prvi web stranicu visoke kvalitete. Ako su vaši konkurenti na mreži, imate drugačiju priliku: možete izraditi web stranicu koje se potpuno razlikuje od web stranica vaših konkurenata, pokazujući potencijalnim kupcima po čemu se vaša tvrtka razlikuje što može dodatno imati pozitivan učinak na poslovanje.

Pa, trebam li web stranicu za svoj biznis?

Pretpostavljamo da ste nakon ovoga shvatili da više nije pitanje “da li trebate web stranicu”, već “mogu li si dozvoliti da nemam web stranicu“. Kvalitetna web stranica je trenutno jedno od najboljih i najefikasnijih investicija u bilo kojoj kompaniji jer direktno ima utjecaj na budućnost same kompanije. Izgradnja web stranice s jasnim ciljem i strategijom pomoći će vam da povećate potencijalne kupce i prodaju, što će vam u konačnici pomoći da razvijete svoje poslovanje.

Jasan zaključak je da web stranica svakog poduzeća mora biti vidljiva 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici. Drugim riječima, ona predstavlja najvažniju marketinšku imovinu današnjice.

Pogledajte neke od web sajtova naših zadovoljnih klijenata kao što su: Metalling d.o.o, Autoškola Topić, Werbemont itd… Više završenih projekata možete pogledati u našem portfoliu.

Datum objave: 17.03.2021. 22:58 u 22:58

Pročitajte još naših članaka