Ukoliko ste vlasnik firme, vjerojatno ste već ugradili sistem video nadzora, kako bi otkrili i spriječili kriminalne i sumnjive radnje koje bi mogle naštetiti vašem poslovanju. Pored osiguranja imovine firmi, sistem video nadzora je jako koristan za bilo kakav posjed, bilo da se radi o privatnoj kući, stanu ili imanju. Sigurnosne kamere  su kamen temeljac za sigurnost vaše pokretne i nepokretne imovine, ali i za sigurnost ukućana.

Najlakši i najefikasniji način da osigurate vaš dom jeste ugradnja sistema za video nadzor. Zahvaljujući današnjim modernim tehnologijama, možete imati pristup vašem domu preko sistema video nadzora sa bilo koje lokacije. U svakom trenutku, gdje god da se nalazite možete pratiti stanje vaše imovine putem mobilnog uređaja.

video nadzor

Ovo su 7 najvećih benefita koje ćete dobiti instaliranjem kamera za video-nadzor u vašem domu.

1. Video nadzor omogućava da nadgledate vaš dom u realnom vremenu sa bilo koje lokacije

Zahvaljujući savremenim tehnologijama, danas uz pomoć mobilnih telefona možete obaviti brojne poslove za koje vam je nekada bilo potrebno dosta vremena. Pametni telefoni nam omogućavaju da skladištimo naše najvažnije informacije i da sve te informacije nosimo uvek uz sebe u svojim džepovima ili torbicama.

Između ostalog, vaš pametni telefon možete koristiti za nadgledanje aktivnosti koje se dešavaju u vašoj kući. Savremeni sistemi video-nadzora pružaju vam mogućnost da preko vašeg telefona pratite video-snimke iz vašeg doma u realnom vremenu. Osim toga, ovakvi sistemi raspolažu sigurnosnim alarmima i šalju na vaš telefon upozorenja za svaku sumnjivu okolnost koja se desi u vašoj kući. Tako ćete u svakom trenutku i na svakom mestu biti odmah upoznati sa dešavanjima u vašem domu, bez obzira da li ste na poslu ili ste otputovali negde na odmor.

#2 Sistemi za video-nadzor su jednostavni za korišćenje

Kamere za video-nadzor mogu da budu odličan „postavi i ne misli“ sigurnosni sistem. Kada ih jednom postavite, jedino što treba da znate je kako da instalirate i koristite softver (aplikaciju) na vašem računaru ili pametnom telefonu kako biste mogli da pregledate video-zapise zabeležene sigurnosnim kamerama.

#3 Video-zapisi su najbolji dokazi u sudskom postupku

Jedan od glavnih razloga zašto treba da instalirate sistem za video nadzor u vašoj kući jeste da sprečite ili otkrijete zločin. Ako se krivično delo, razbojništvo, provala, krađa, desilo u vašem domu, biće vam potreban video-snimak da bi se otkrilo ko je i kako izvršio kriminalnu radnju. Najbolji način da dokažete da ste oštećeni je da imate neoboriv dokaz, a video-zapisi su odličan materijal za sudnicu. Video-zapis koji je zabeležila vaša sigurnosna kamera može biti od ključne važnosti u eventualnom sudskom postupku.

#4 Video-nadzor vam omogućava da držite na oku vašu porodicu i kućne ljubimce dok ste odsutni

Iako je primarna funkcija sistema za video-nadzor povećanje bezbednosti vaše imovine i sprečavanja krađa i provala, njega takođe možete da koristite da bi se imali nadzor nad članovima vaše porodice, pre svega nad decom i kućnim ljubimcima, dok ste van kuće.

S obzirom da napredni sistemi video-nadzora pružaju mogućnost uživo emitovanja video-zapisa na vašem pametnom telefonu, možete uvek proveriti kako se vaš pas ponaša u kući ili da li je vaše dete stiglo kući iz škole. Na taj način, sistemi za video-nadzor osim što osiguravaju bezbednost u vašem domu, takođe će vam omogućiti i psihički mir.

#5 Sistemi za video-nadzor mogu komunicirati sa organima reda umesto vas

Jedan od aspekata bezbednosnog plana za vašu kuću je i taj kako ćete alarmirati organe reda i zakona u slučaju krađe ili druge kriminalne radnje. U zavisnosti od toga gde se nalazite, možda nećete uvek imati telefon pri ruci kada se kriminalna radnja dogodi.

Jedna od prednosti postavljanja modernih sistema video-nadzora u vašem domu je i ta što možete da povežete vaš bezbednosni sistem tako da bude u komunikaciji sa organima vlasti umesto vas, obezbeđujući na taj način da policija odmah bude obaveštena i alarmirana u slučaju da se desi neka sumnjiva radnja na vašem posedu.

#6 Sistemi za video-nadzor mogu nadgledati oblasti u vašem domu koje se manje koriste

U poslovnim objektima, tamni uglovi ili dugački hodnici koji nisu prometni su mesta koja imaju prednost za postavljanje vašeg sistema za video-nadzor. To je zato što ove oblasti imaju manji promet ljudi i u njima je smanjena vidiljivost, što ih čini pogodnim za kriminalne radnje.

Isto može da se kaže i za oblasti u vašem domu, kao što su garaža, dvorište ili druge oblasti koja nisu dovoljno osvetljene ili koje retko posećujete. Postavljanje video-kamera za nadgledanje ovih oblasti omogućiće vam da bolje motrite na celokupno vaše imanje.

#7 Sistem video-nadzora možete koristiti umesto drugih sistema za nadgledanje

Na primer, noviji modeli kamera za nadzor beba prikazuju video-snimak iz kreveca i prenose ga na uređaj koji roditelji mogue nostiti bilo gde po kući. Međutim, umesto ulaganja u još jedan skupi sistem (u konkretnom slučaju sistem za nadzor bebe), vaš postojeći sistem sigurnosnih kamera može biti znatno jeftinije rešenje da nadgledate vašu bebu. Vaš postojeći sistem video-nadzora takođe možete koristit da držite na oku pse, starije osobe ili za bilo šta drugo što biste voleli da nadgledate u vašoj kući.

Iz svega prethodno navedenog, mogli ste da vidite da sistemi za video-nadzor imaju mnoge prednosti kada se koriste u kući. Ovi sisitemi mogu u isto vreme da nadgledaju i bebu i kućnog ljubimca, a takođe mogu i da vas štite tako što će alarmirati organe reda u slučaju kriminalne radnje. Osim toga, sistemi video-nadzora novijeg datuma imaju mogućnost nadogradnje, i bez obzira što ste već instalirali kamere u vašoj kući, povezivanje novih kamera na postojeći sistem stvoriće još bezbednije okruženje za vas i vašu porodicu.

Ukoliko ste i sami zainteresovani za video nadzor, pogledajte ponudu naše kompanije.

Datum objave: 16.03.2021. 22:24 u 22:24

Pročitajte još naših članaka